# LUCMICHEL.NET / LUC MICHEL: DAMASZKUSZ, ALEPPO, ES HOMSZ UTAN: TAMADAS A CHARLIE HEBDO ELLEN PARIZSBAN!

LM.NET - EN BREF attentat ctre Charlie Hebdo (2015 01 13) HU

PCN-SPO / 2015 01 13 /
& Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete – MIKSZ
https://www.facebook.com/mikszhungary

The Analysis of Luc MICHEL on the “Charlie Hebdo” Affair
translated in Hungarian:

DAMASZKUSZ, ALEPPO, ES HOMSZ UTAN: TAMADAS A CHARLIE HEBDO ELLEN PARIZSBAN!

Sokan kérték tőlem, hogy elemezzem a Charlie Hebdo elleni párizsi merényletet.
Túl az érzelmeken és az áldozatok iránti tiszteletemen (meghalt a merényletben a nagyszerű « Cabu » is, aki politikai karrierem elején inspirált) túl korai még, hogy mélyebb elemzésekbe bonyolódjunk. Túl sok a szürke folt: az ismeretlen, vagy eltitkolt részlet. Az összeesküvés-elméletek máris megjelentek, és propagátoraik csak még nehezebbé teszik az ügyet.

De egyet biztosan leszögezhetünk: a párizsi támadásban elhunytak (a korábbiakhoz hasonlóan) járulékos veszteséget jelentenek, ha úgy akarom kifejezni magamat, mint egy Pentagon-szóvivő. Annak a mocskos háborúnak a járulékai, amit a Nyugat; Washington, Brüsszel és Párizs viselt 2011-ben Líbiában, és visel ugyanattól az évtől kezdve a mai napig Szíriában!

Egy, terrorizmusról és vallási extrémizmusról szóló nemzetközi konferencián vettem részt Damaszkuszban néhány hete. Hosszan soroltam Belgium, Franciaország (Luc Michel francia anyanyelvű, tehát vallon belga – A Szerk.), és más NATO-tagállamok felelősségét abban, hogy a terrorizmus mételye kialakulhatott a Közel-Keleten. De felelősek abban is, hogy ez átterjedt Nyugat-Európára!

Párizst egy bumeráng találta el, mely a Közel-Keleten folytatott felelőtlen politikájának mérgező gyümölcse!

A francia dzsihadista ügy, mint az EU más hasonló ügyei tragikus módon illusztrálják a NATO-nak a radikális iszlám felé tanúsított következetlen politikáját. Elítélik őket, ha Brüsszelben, vagy Párizsban bukkannak fel, és küzdenek ellenük Afganisztánban. De szövetségesként és NATO gyarmati gyalogságként támogatják és fegyverzik fel őket Líbiában, Szíriában, Maliban, vagy éppen az oroszok ellen a Kaukázusban.

Mindezért Afganisztánban és Maliban ártatlan európai fiatalok fizettek a vérükkel! Vérük áldozat a « Jenki Moloch » (ókori pénzistenség – A Szerk.) előtt, hogy azok neokoloniális háborút folytatva támogassák az USA-t, ami elsődlegesen a « Nagy-Európa » ellen folytat háborút, ahogyan az osztrák geopolitikai szakértő, von Lohausen megfogalmazta.

A terrorista « dzsihád » aktivizmus legjobb katalizátora egész Afrikában, sőt Európában is az USA és a NATO egyes akciói már három éve. A NATO különleges erői, főképpen pedig a CIA, a franciák és a britek együttműködtek az Al-Kaidával Észak-Afrikában, Líbiában, Szíriában és Algériában.

Párizs pedig Sarkozy idején Líbiában, Sarkozy és Hollande idején Szíriában elkövetett akciói miatt komoly felelősséget visel a történtekért. Szégyenletes módon Hollande még hasznot is akar húzni a Charlie Hebdo elleni merényletből! Nem fogjuk sokszor elismételni, egy vizó, egy emblematikus példa: adott egy volt guantanamói fogoly, az Al-Kaida líbiai vezetője, Abdelkhaim Belhadzs. És a NATO őt teszi meg « Tripoli katonai kormányzójává » kezére játszva a líbiai várost. Ez biztatás a terroristáknak! Minden dzsihadistának. Ez 2011 augusztusában történt. Ugyanez az ember azon év novemberében már Damaszkuszban volt, és, mint a szíriai dzsihadista hálózat feje, tevékenykedett. A Szabad Szír Hadsereg (FSA), mint fedőszerv keltette életre a terrorszervezeteket. A Törökországban központot kialakító dzsihadisták kiképzőközpontokat és fegyverellátó-hálózatokat tarthattak fenn Líbiában a kollaboráns kormány (« Nemzeti Átmeneti Tanács », NTC) engedélyével, és a NATO védelme alatt.

Franciaország esetében hozzá kell tennünk a titkosszolgálati manipulációkat is. A Merad-ügyben már ténykérdés, hogy részt vett egy francia titkosszolgálati tiszt. A Charlie Hebdo elleni támadás után az elkövetőket szinte azonnal azonosították. Mit jelent ez? Hogy már régen nyomon követték őket a hatóságok.

Luc MICHEL

(1) Read: EODE PRESS OFFICE / CONFERENCE OF DAMASCUS / LUC MICHEL: THE BELGIAN CASE. HOW THE BELGIAN INSTITUTIONS AND MEDIA LIE ON THE JIHADISTS !

(2) Read: ELAC & ALAC Committees / THE LIBYAN ARMS TRAFFIC CHAIN TO SYRIA
_____________________
http://www.scoop.it/t/pcn-spo
https://www.facebook.com/PCN.NCP.press.office
https://www.lucmichel.net

Ce contenu a été publié dans * LM/ Leaders & analyzes 1983-2013, * Magyar, # ACTU / BREAKING NEWS, avec comme mot(s)-clé(s) , , , . Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Les commentaires sont fermés.